Τζάκια / Σομπες

Ενεργειακά Τζάκια / Τζακόσομπες

Τα ενεργειακά τζάκια – τζακόσομπες με καύση ξύλου – πέλετ διαθέτουν κλειστό θερμοθάλαμο καύσης, πυρίμαχο τζάμι, η εστία τους είναι κατασκευασμένη από πυρότουβλα, μαντέμι ή κεραμικό υλικό, μεγάλης αντοχής, και εναλλάκτη θερμότητας για την ελεγχόμενη μεταφορά θερμότητας στον περιβάλλοντα χώρο τους.
Τα ενεργειακά τζάκια δεν δεσμεύουν την υγρασία του χώρου με συνέπεια η απόδοση ενός ενεργειακού τζακιού να φθάνει το 70-75%. Παρέχουν άμεσα θερμότητα στο σπίτι χρησιμοποιώντας αέρα από αεραγωγούς από τον θάλαμο καύσης.
Ο αέρας θερμαίνεται άμεσα στον περιβάλλοντα χώρο του θερμοθάλαμου καύσης, γίνεται ελαφρύτερος και εξέρχεται μέσω των αεραγωγών.
Δωμάτια απομακρυσμένα από την εστία είναι δυνατό να θερμανθούν με τη μεταφορά αέρα από αεραγωγούς σε αυτά ‘σε περίπτωση αρκετά μεγάλων αποστάσεων πιθανά να χρειαστεί τοποθέτηση ‘μοτέρ’.
Τα ενεργειακά τζάκια είναι φιλικά προς το περιβάλλον έχουν δυνατότητα τριτογενούς καύσης των καπναερίων με δευτερογενή φλόγα αυξάνοντας έτσι την απόδοσή τους ,μειώνοντας τα καυσαέρια τους και την πιθανότητα πυρκαγιάς στην καμινάδα.

Μοντέλα της Amesti κατασκευάζονται με υψηλά  περιβαλλοντολογικά πρότυπα ποιότητας  και διαθέτουν περιβαλλοντολογικά πιστοποιητικά όπως USA EPA 28, CE, EN13240 βασισμένα σε περιβαλλοντικά πρότυπα για καθαρό περιβάλλον.
Οι Τζακόσομπες έχουν την δυνατότητα να τοποθετηθούν στην εστία ενός συμβατικού τζακιού παρέχοντας με λιγότερη καύση ξύλου από την συμβατική εστία μεγαλύτερη θερμότητα. Το κόστος τους είναι χαμηλό και η εγκατάσταση καμινάδας –‘μπουριού’ γίνεται στην ήδη υπάρχουσα καμινάδα.